Letselschade claimen

Letselschade claimen is het eisen van een vergoeding voor de schade die u heeft geleden als gevolg van een ongeval. Vaak is het een gevoelige kwestie, want uw leven staat op zijn kop en u wilt u richten op uw herstel. Maar uiteraard wilt u ook een passende schadevergoeding. Letselschade claimen is geen gemakkelijke opgave, want er komen veel verschillende factoren en wettelijke regelingen bij kijken, waar u vaak geen weet van heeft. Goede juridische bijstand is daarom een ‘must’ om te voorkomen dat u minder letselschadevergoeding ontvangt dan waar u recht op heeft.

 

 

Wanneer letselschade claimen?

Als een ander aansprakelijk is voor uw ongeval, kunt u letselschade claimen. Zo is in het geval van een bedrijfsongeval uw werkgever al snel aansprakelijk. En bij een aanrijding is degene die zich niet aan de verkeersregels houdt meestal verplicht om schadevergoeding te betalen.

De partij die aansprakelijk is voor het ongeval, of in de meeste gevallen diens verzekeraar, is ook verplicht om de kosten van uw rechtsbijstand te betalen.